Search
Close this search box.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Η παρουσίαση του Προϋπολογισμού Πολιτών, έργου της ερευνητικής ομάδας «Διαφάνεια του Προϋπολογισμού»,  πραγματοποιήθηκε  στις 22 Ιανουαρίου  2020  στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.     

Η ερευνητική ομάδα  αποτελείται από τελειόφοιτους φοιτητές  του ΔΠΜΣ “Δίκαιο και Οικονομικά” με επιστημονικά υπεύθυνη είναι την κάτοχος της έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση του ΑΠΘ, κα Κατερίνα Σαββαΐδου.

Την εκδήλωση  χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής κ. Στυλιανός Κατρανίδης, ο Διευθυντής του Δ.Π.Μ.Σ. Δίκαιο και Οικονομικά, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Ευτύχιος Σαρτζετάκης και η κάτοχος της Έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση του ΑΠΘ, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ κα. Κατερίνα Σαββαΐδου,

Την παρουσίαση του Προϋπολογισμού Πολιτών εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας “Διαφάνεια του Προϋπολογισμού” θα ακολούθησε συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2020 με τους κάτωθι ομιλητές:

Τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών,

Τον κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα, Πρόεδρο Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), τ. Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,

Τον κ. Δημήτριο Β. Σκιαδά, κάτοχο της Έδρας Jean Monnet “Δημοσιονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε. & έλεγχος” Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεών τους, οι ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις από το κοινό και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.