Search
Close this search box.

Τελετή ορκωμοσίας Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δίκαιο και Οικονομικά» – 10 Μαΐου 2024

Την Παρασκευή 10Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Οικονομικά» στο Αμφιθέατρο Τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους:

  • ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής κ. Κατρανίδης Στυλιανός
  • ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθηγητής κ. Γκλαβίνης Παναγιώτης
  • ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθυντής του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Οικονομικά», καθηγητής κ. Σαρτζετάκης Ευτύχιος
  • ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Οικονομική Επιστήμη», καθηγητής κ. Παναγιωτίδης Θεόδωρος
  • ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στα «Εφαρμοσμένα Οικονομικά», καθηγητής κ. Παντελίδης Θεολόγος

Στην τελετή συμμετείχαν 31 απόφοιτοι του Προγράμματος Δίκαιο και Οικονομικά. Παράλληλα με την τελετή ορκωμοσίας του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Οικονομικά», πραγματοποιήθηκαν και οι ορκωμοσία του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Οικονομική Επιστήμη» και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στα «Εφαρμοσμένα Οικονομικά».

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Οικονομικά» εστιάζει στη διεπιστημονική εκπαίδευση, παρέχοντας υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακές σπουδές. Οι φοιτητές αποκτούν στέρεο θεωρητικό υπόβαθρο στις Επιστήμες του Δικαίου και της Οικονομίας, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν την ικανότητα διεπιστημονικής αντιμετώπισης σύνθετων πρακτικών προβλημάτων στους δύο αυτούς κλάδους.

Ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι η εδραίωση της αυτοπεποίθησης των μεταπτυχιακών φοιτητών μέσω παροχής εξειδικευμένων γνώσεων και συστηματικής πρακτικής εξάσκησης. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνθετική προσέγγιση των επιστημονικών κλάδων του Δικαίου και της Οικονομίας, ενισχύοντας την ικανότητα των φοιτητών να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους σε πρακτικά προβλήματα στα εν λόγω πεδία.

Το πρόγραμμα προάγει τη διεπιστημονική έρευνα, ενσωματώνοντας διδασκαλία και συζήτηση πάνω σε σύνθετα οικονομικοδικαιϊκά ερευνητικά θέματα. Οι φοιτητές καλούνται να εκπονήσουν υψηλού επιπέδου συναφείς μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες, συμβάλλοντας στην παραγωγή νέας γνώσης στα πεδία αυτά.

Τέλος, το ΔΠΜΣ αποσκοπεί στην ανάπτυξη κριτικών και ερευνητικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για σπουδές διδακτορικού επιπέδου, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για την περαιτέρω ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.